divendres, 13 de febrer de 2009

Quadern de lectura

Quan vaig marxar a Senegal, la meva motxilla pesava 18kg. D'aquests, potser 2 eren llibres. Entre els que necessitava d'agronomia, els utilitaris (guia, diccionari) i els de lectura:


També duia, tot i que no surt a la foto, el que estava llegint llavors, Breakfast of champions, de Kurt Vonnegut, i en canvi al final vaig deixar Esperant el vot de les feres perquè no acomplia la ratio pes/pàgines adequada. 

Tant Breakfast of champions com El antropólogo inocente estan pendents de ressenyar (tot i que d'altres ho han fet, aquí i aquí), perquè els vaig deixar a companys de viatge que encara no me'ls han tornat (ja ho diu la mare, tonto qui deixa un llibre, però encara més tonto qui el torna...). Però sí que tinc ja una col·lecció de ressenyes de llibres llegits allà, que potser aniré completant si recupero els llibres prestats. 

Com que de moment aquest blog que vaig obrir sense saber massa què hi posaria conté molta part del que vaig viure al Senegal, hi enllaço també el que seria un quadern de lectures.

Durant el viatge vaig acabar Breakfast of champions, vaig intercalar fragments del Quadern Gris, vaig llegir Ebano, El antropólogo inocente, El corazón de las tinieblas i un que vaig comprar allà, Les noctuelles vivent de larmes, d'Ibrahima Ly. Un cop tornada, enyorada encara, vaig llegir Esperant el vot de les feres.

Casualment, ho recordeu, oi?, aquest blog de llibres va néixer en un restaurant senegalès al Born. M'alegro molt que, tot i la intermitència de vegades, hàgim aconseguit donar-li el caire que ens imaginàvem. 

4 comentaris:

e. ha dit...

sí, qui ho havia de dir... la gent de a la vora del foc tenen pinta de ser polides i de bona pasta!

ara m'han parlat d'un restaurant etíop a gràcia. potser hi podriem anar, i qui sap, la vida portarà algú de nou a l'àfrica...

Fernando Díaz | elsituacionista ha dit...

"Deme Ud. dos kilos de libros, que tengo que viajar a África y es camino largo".

"Se los envuelvo en papel de estraza"

"Por favor, así aguantarán mejor los golpes en la mochila".

pablo ha dit...

tot just abans d'ahir vaig comprar-me "Ébano", de Kapuscinski, em sonava que algú me l'havia recomanat algun cop...ara ja sé qui! ;)

e. ha dit...

m'agrada molt la nova cara del blog :)