dimarts, 15 de març de 2011

Delfos


Vam anar a Grècia, a l'octubre. Grècia, per si no hi heu estat, és un lloc on les sortides de l'autopista tenen noms com Delfos, Termòpiles, Pireu o Esparta, i estan assenyalades amb un cartell que diu "Exodos".

També és un lloc on hi ha una pila de pedres, totes les que no els hi caben al British Museum, i es podria dir que res respira història, però tampoc és ben bé així. Jo vaig trobar que més aviat s'hi respira un cert anar fent, com si res valgués massa la pena, però alhora com si tot tingués el seu lloc i la seva importància. I la Història... hmm... sí, per allà al fons hi ha algunes coses que tenen uns quants milers d'anys que la gent sol anar a fer-hi fotos...


La ruta, com es pot veure, va començar a Delfos, un poble preciós al costat d'on solia haver-hi l'Oracle, al peu del Mont Parnassus, que és la muntanya amb el nom més divertit que he sentit mai. El poble és bàsicament un minúscul grup de cases a la vessant d'una muntanya, agrupades en dos carrers que van de punta a punta del poble seguint la corba de nivell, un d'anada i l'altre de tornada, i escales que van d'un carrer a l'altre. És a prop del port d'Itea, al Golf de Corint, al que teníem vistes des de l'hotel:


Un dia vam baixar fins a la platja, al capvespre:


I dos dies més tard vam creuar mig país per anar cap a Meteora...

3 comentaris:

Fernando Díaz | elsituacionista ha dit...

Quin colze més sexy!

Dicho lo cual, he de apuntar mi visión sobre Grecia:

Grecia es el lugar donde viven todos los malos de cualquier capítulo del Equipo A.

A vera què contas de Meteora... esperem notícies teves.

Anònim ha dit...

Qui pogues reposar en aquestes cadires al costat del mar i repensar la història o les històries de cadascú. Mirant el món com va ens caldrien moltes cadires a la platja i molta estona per trobar un camí coherent.

Bona crònica!

e. ha dit...

com es posa el "m'agrada" a la foto de la platja?
aquests eines pre-facebook per comunicar-se em tornaran boja...! ;-)